4/2/16

Coconut Oil ~ Ιδιότητες ~ Λάδι Καρύδας

Γειά σας κορίτσια μουυ!!Σήμερα αποφάσισα να μιλήσουμε για ένα θαυματουργό φυσικό λαδάκι,το λάδι καρύδας που είναι πολύ δημοφιλές πλέον και το δοκιμάζω και εγώ σε πολλά πράγματα και έχω δει τεράστια διαφορά και όπως ξέρετε κάθε είδους λαδάκι το αγαπώ..και ειδικά αν είναι φυσικό δηλαδή απο την φύση η οποία έχει προνοίσει για τα πάντα..πάμε όμως να δούμε απο που προέρχεται..


To λάδι καρύδας προέρχεται απο την σάρκα των ώριμων καρύδων.Η καρύδα αποτελεί αιώνες την κύρια πηγή τροφής σε όζους ζουν σε εξωτικούς και τροπικούς τόπους.Έχει θρεπτικά συστατικά και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά καθως έχει αντιγηραντικές ιδιότητες ακόμα και στην φαρμακολογία.Λένε πως είναι το ποιο υγιεινό έλαιο στον κόσμο και το όνομα του σημαίνει Το Δέντρο Της Ζωής ! Το λάδι καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ το οποίο όταν υπάρχει στο σώμα μας μεταβάλλεται σε μονολαυρίνη,μια ουσία που είναι τοξική για ιούς,βακτήρια,μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς και τους καταστρέφει!


Πάμε όμως να δούμε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας και γενικά στο σώμα μας..!
Το λάδι μπορεί να εισχωρίσει στο στέλεχος της τρίχας μας και αυτό ενυδατώνει με τον καλύτερο τρόπο την τρίχα απο μέσα προς τα έξω σε σύγκριση με τα κοινά μαλλακτικά που ενυδατώνουν απο έξω προς τα μέσα.Κάνοντας μασάζ στο κεφάλι έχει ευεργετικά αποτελέσματα κατά της πιττυρίδας αν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.Επίσης σαν μάσκα στα μαλλιά μας εφόσον το ζεστάνουμε ελαφρά,μπορούμε να το αφήσουμε και όλη τη νύχτα και το πρωί που θα λουστούμε θα είναι λαμπερά και ενυδατωμένα !
Επίσης εξαιρετική δουλειά κάνει και στο δέρμα μας και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και περιέχει ένα πολύ μικρό δείκτη προστασίας περίπου 4 !Είναι τέλειο ενυδατικό και βοηθάει στην αντιγήρανση του δέρματος αλλα έχει και αντιοξειδωτικές ουσίες !Περιέχει βιταμίνη Ε που ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος και βοηθάει σε ουλές και εγκαύματα.Επίσης υπάρχουν πολλές διάσημες που κάνουν γαργάρες με αυτό το λάδι και αυτό τους βοηθάει να φύγουν όλες οι τοξίνες ..Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες η ακόμα και στο τηγάνισμα!Πάμε όμως να δούμε τι κάνω εγώ και πως το χρησιμοποιώ..

Μπορούμε να κάνουμε τέλεια μάσκα προσώπου με μέλι και λάδι καρύδας σε ίσες ποσότητες,το αναμειγνίουμε και το απλώνουμε για 5-10 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.Η επιδερμίδα θα δείξει αμέσως ποιο λαμπερή και ποιο ξεκούραστη.

Αυτό που μου αρέσει εμένα και με βοηθάει πολύ είναι να το χρησιμοποιώ και σαν ντεμακιγιάζ και ειδικά για τα μάτια..κάνει τέλεια δουλειά και επίσης ενυδατώνει τέλεια την περιοχή !
Σε ξηρές επιδερμίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν primer πριν το μακιγιάζ 

Σάν μάσκα μαλλιών όπως είπαμε και παραπάνω..το ζεστένουμε ελαφρά και το απλώνουμε στις άκρες μας..και επίσης καθως ισιώσουμε η κάνουμε μπούκλες μπορούμε να δώσουμε ένα φινίρισμα !

Εγώ το χρησιμοποιώ και καθημερινά στις ραγάδες,λόγω της βιταμίνης Ε που βοηθά στη εξάλειψη σημαδιών 

Τοπικά σε κάποια σπυράκια επειδή περιέχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες 
Πολύ καλό είναι αν χρησιμοποιείται σαν lip balm 
Σκασμένες φτέρνες η αγκώνες 

Scrub σώματος..αν αναμείξουμε με λίγη ζάχαρη 
Κάθε βράδυ με μια μπατονέτα μπορούμε να βάζουμε στις βλεφαρίδες μας..επίσης μπορούμε να την χρησιμοποιούμε στην περιοχή των ματιών καθως θρέφει και ενυδατώνει τέλεια !

Και τέλος να σας πώ οτι το βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερ μαρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα..Δεν θα το έλεγα πολύ οικονομικό λαδάκι αλλα πραγματικά αξίζει και κάνει θαύματα !!

Φιλάκια πολλά !!!

  

3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον post! Δεν ήξερα ότι είναι τόσο καλό το λάδι καρύδας για τόσους τομείς!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτό το λάδι καρύδας! Ζωές σώζει! Από τα αγαπημένα μου λάδια μαζί με το καστορέλαιο! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα είναι τα αγαπημένο μου...κ το αμυγδαλελαιο Επίσης ☺☺ φιλακιαα

      Διαγραφή